Moeder en kind verlaten de opvang. Dat is ons een zorg!
Een indrukwekkend spiegelgesprek met drie vrouwen, die tijdelijk in de Vrouwenopvang in Gouda hebben gewoond, is het startpunt van een verbeterprogramma van Vrouwenopvang Gouda en sociale teams en WMO-afdeling gemeente Gouda.
In het kader van het landelijke project Geweld hoort nergens thuis wordt in dit lokale project de keten van samenwerking tijdens en na de Opvang tegen het licht gehouden. ONDERBOVEN / Ben Venneman en een leerwerkgroep met medewerkers van de Vrouwenopvang Gouda, uit sociale teams Gouda en een WMO-consulent hebben een verbeteragenda van 8 punten meegekregen.
Reflecties op elkaars ervaringen in de praktijk met vrouwen die gebruik maken van de Opvang levert veel discussie op, biedt een professionele blik in ieders keuken.
Het project loopt alweer een tijdje. Ondertussen wordt er geleerd, geïnnoveerd en vooral geschreven aan een handreiking. Deze handreiking is een kwaliteitsdocument voor alle werkers die (ambulante) begeleiding geven aan vrouwen en kinderen die omwille van huiselijk geweld en/of kindermishandeling gebruikmaken van de Vrouwenopvang.
Eind 2020 wordt de Handreiking gepubliceerd en wordt een regionale scholing uitgevoerd om allerlei werkers in het sociale- en zorgdomein bekend te maken met deze specifieke manier van werken.